loader image

Implantáció

Mid section closeup of smiling female dentist holding tooth model while consulting patient in clinic, copy space

Implantátum beültetés

Az implantátum – műgyökér – a hiányzó fogak pótlására szolgál, melyre korona, híd, vagy protézis csatlakoztatható – applikálható. Kisebb foghiányok, vagy egy fog hiányának pótlásához a szomszédos fogakat általában le kell csiszolni és ez is – mint minden kezelés – további kockázatokat ejt magában. Tartós érzékenység esetén gyökérkezelni kell a fogakat és sajnos a legjobb indulat ellenére is a lehetséges fennálló anatómiai anomáliák miatt az esetek 20-25%-ban a kezelés sikertelen, a páciens elveszíti a kezelt fogát. Azomban van más megoldás is!

A mai fogorvostudomány a fogpótlások modern alternatíváját kínálja. Az implantátumok a hiányzó fogakat, illetve azok gyökereit helyettesítik. A gyógyulási idő alatt – ami általában 3 hónap – a csont teljes mértékben benövi az implantátumot, így az biztonságosan rögzül. Ez idő alatt az implantátum a fogíny alatt helyezkedik el és teljes mértékben tehermentesítve van. Az eltelt időszak után egy kis metszéssel az ínyen feltárjuk az implantátum tetejét és egy felépítményt (fejet) csavarunk bele, melyen rögzítjük a koronákat, hidakat, vagy protéziseket. Mi magas kategóriájú implantátumokat használunk, melyek biológiailag semleges titánból készülnek. A titánt elfogadja az emberi szervezet, ezért nem kerülhet sor a kilökődésre a szervezetből az anyag fajtája miatt. Emellett érdes felülettel rendelkeznek, így kedvezőbbek a feltételei a rögzülésnek.

Az implantátumok elsődleges indikációs területe a sorvégi foghiányok (és fogatlan állcsontok), amikor is csak protézis segítségével tudnánk megoldani a pótlást, de implantátumokkal ilyen esetben is rögzített hídnak az alapja teremthető meg.

Sok esetben implantátumokkal a kivekető pótlások rögzítésén is tudunk segíteni, ami főként az alsó állcsontban kívánatos, mivel azok stabilitása hagyományos protézissel nehezen, vagy egyáltalán nem kivitelezhető. Az implantátumokkal a protézis mérete csökkenthető, stabilitása növelhető. Úgy hordhatja az új fogakat, mint a természeteseket. Nagyobb biztonsággal és nagyobb erővel rághat, ezáltal minden ételt jóízűen elfogyaszthat. Beszéd közben már nem zavaró a protézis, így Ön ismét szívből nevethet.

Előzetes konzultáció, kezelési terv elkészítése, szuvas fogak és fogínygyulladás ellátását követően elvégezhető a beavatkozás. Természetesen vannak olyan esetek, ahol nem kerülhet sor implantációra. Például növekedésben lévő gyermekeknél, felnőtteknél súlyos szívbetegség, magas vérnyomás, csontbetegség esetén, olyan pácienseknél akik gyügyszer-, drog, vagy alkoholfüggőségben szenvednek. Cukorbetegek kaphatnak implantátumot, ha vércukruk jól be van állítva.

Különösen nagy jelentősége van az alapos fog- és szájápolásnak az implantátum hosszú élettartama érdekében ugyanúgy, mint a természetes fogaknál. Kérjük tartsa be fogorvosa javaslatait a szájhigiéniára vonatkozóan:

  • fogmosás naponta 3 alkalommal
  • félévenkénti rendszeres ellenőrzés fogorvosánál

és ezáltal sok öröme lesz az elkészült pótlásban hosszú időn át.

Nyitvatartás rendelő

Hétfőtől péntekig

08:00 - 20:00

Szombat

egyeztetés szerint

Csapatunk

Találkozzon munkatársainkkal

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Ács Anita

Dentálhigiénikus

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Dr. Pallós Attila

Fogorvos

Kedd és csütörtök 12-20

Szerda és péntek 08-14

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Dr. Pallós Attila

Fogorvos

Kedd és csütörtök 12-20

Szerda és péntek 08-14

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Ács Anita

Dentálhigiénikus

Pácienseink

Legutóbbi vélemények rólunk

“15 éve hozzá járok, Attila felkészült, emberséges, jó szakember. Sok-sok fogam megtartását köszönhetem neki, fájdalommentesen ☺️”

Albert - Google értékelés

“Dr. Pallós Attila a legjobb fogorvos! Kedves, türelmes, alapos és jó fogorvos. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Jól felszerelt, kultúrált környezetben dolgozik.”

Adrien - Google értékelés

“Nagyon tiszta, minőségi hely és szakemberek. Megér minden pénzt! 😀”

Hanna - Google értékelés

Segíthetünk?
Kérjük hívjon minket:

Szeretnénk a lehető legátfogóbb segítséget nyújtani a fogai és a mosolya ápolásában!