loader image

Alapsebészet

Woman on dental chair in dentist surgery treated with dental drill during covid-19 pandemic. Orthodontist lighting the lamp wearing face shield, protection suit, mask and gloves talking with patient

Foghúzás

Fontos, hogy fájdalommentes és a lehető legtraumatikusabb legyen, ami persze a megfelelő szakember feladata. A foghúzásnak számos oka lehet, melyek közül a leggyakoribb a kezelhetetlen góc, gyulladás a fogon, fogágy problémák, törött, illetve tömhetetlen, vagy esetlegesen számfeletti, rendellenesen elhelyezkedő fogak, de lehet akár bizonyos fogszabályozást megelőző, szükségszerű eljárás. 

Minden alkalommal a páciens egészségét kell, hogy szolgálja, hiszen például egy fennálló, kikezeletlen fogászati góc számos más kóros elváltozást okozhat távoli szervekben, mint pl: kötőhártya gyulladás, vese-, szív-, ízületi-, allergiás-, bizonyos idegrendszeri-, nőgyógyászati panaszok, az érrendszer bizonyos szöveteit érintő megbetegedés. Van, hogy komoly hajhullás és bőrgyógyászati panaszok hátterében is fogászati góc húzódik.

A 21. században, ahol az implantátum sokak számára elérhető, sokszor érdemesebb eltávolítani a rossz prognózisú fogakat, ezáltal jobb feltételeket teremtve a beültetendő műgyökér implantátum számára. Van, hogy közvetlenül a húzás után behelyezhető az implantátum, de általában 3 hónapot várunk a gyógyulással.

Foghúzás után általában 4-6 hét gyógyulás elteltével elvégezhető a megfelelő pótlások kialakítása, természetesen a gyógyulási időszakra ideiglenes pótlások készíthetőek, melyek mind esztétikai, mind funkcionális élményt nyújtanak.

Bölcsességfog eltávolítás

Bölcsességfog eltávolításra akkor van szükség, ha azok nem, vagy csak részlegesen tudnak előbújni. Ilyenkor fogsortorlódást, állkapocs ízületi panaszokat, fájdalmat okozhatnak, és tasak alakulhat ki az elő nem tárt fogkorona körül, vagy begyulladhat a fogat részben lefedő íny körül (pericoronitis).

Az eltávolítás történhet egyszerűen fogóval, de néha kisebb műtéti beavatkozásra van szükség, melynek során feltárjuk a csontban részben, vagy teljesen elhelyezkedő fogat. Szükség esetén felszeleteljük a fogat, hogy minél kevesebb csontállományt kelljen a húzáskor eltávolítani és minél traumatikusabb legyen az eljárás. Emelő vagy fogó segítségével eltávolítjuk a fogat és összevarrjuk a sebet. Az eljárástól függően a gyógyulási időszakra – mely 4-6 hetet tesz ki – antibiotikus és fájdalomcsillapító védelmet szükséges nyújtani.

Nyitvatartás rendelő

Hétfőtől péntekig

08:00 - 20:00

Szombat

egyeztetés szerint

Csapatunk

Találkozzon munkatársainkkal

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Ács Anita

Dentálhigiénikus

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Dr. Pallós Attila

Fogorvos

Kedd és csütörtök 12-20

Szerda és péntek 08-14

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Dr. Pallós Attila

Fogorvos

Kedd és csütörtök 12-20

Szerda és péntek 08-14

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Ács Anita

Dentálhigiénikus

Pácienseink

Legutóbbi vélemények rólunk

“15 éve hozzá járok, Attila felkészült, emberséges, jó szakember. Sok-sok fogam megtartását köszönhetem neki, fájdalommentesen ☺️”

Albert - Google értékelés

“Dr. Pallós Attila a legjobb fogorvos! Kedves, türelmes, alapos és jó fogorvos. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Jól felszerelt, kultúrált környezetben dolgozik.”

Adrien - Google értékelés

“Nagyon tiszta, minőségi hely és szakemberek. Megér minden pénzt! 😀”

Hanna - Google értékelés

Segíthetünk?
Kérjük hívjon minket:

Szeretnénk a lehető legátfogóbb segítséget nyújtani a fogai és a mosolya ápolásában!