loader image

Általános kezelések

young-woman-at-the-dentist-LZGFZN9.jpg

Barázdazárás

A barázdazárás nagyon fontos főleg fiatal korban, mert ezzel az egyszerű beavatkozással megelőzhető az adott fog szuvasodása.

A kis-, és nagyőrlő fogak rágófelszínét csücskök és barázdák tarkítják. Ha a barázda túl mély, az nehezebben tisztítható, az étel jobban megtapad benne. A kezelés során ezeket a mély barázdákat töltjük fel folyékony, fényre kötő anyaggal, megfelelő előkészületek után. A kezelés teljesen fájdalommentes, nem kell hozzá fúrni és kevés időt vesz igénybe.

Úgynevezett kiterjesztett barázdazárást akkor készítünk, ha a barázda mélyén már elkezdődött egy minimális szuvasodás. Ilyen esetekben a mély szuvas barázdát egy vékony fúró segítségével feltárjuk és tömőanyaggal feltöltjük, Félévente kontroll ajánlott mindkét esetben.

Ultrahangos fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás (depurálás) nagyon sarkalatos pontja a fogászati kezelésnek, mivel a fogkő számos probléma forrása lehet.

A fogkő nem más, mint lerakódott és kristályosodott szennyeződés, ami a nem megfelelő, vagy nem rendszeres szájápolás következménye. A fogkő egyenetlen felületén baktériumok telepednek meg, a kettő együtt irritálja az ínyt, az íny elválik a fogtól és tasakok keletkeznek. Ha hosszú ideig fennáll a fogkő és baktériumok pusztító hatása, fogínysorvadás, parodontózis alakul ki. A fog tartószerkezete meggyengül és a meglazult fogak kihullanak. Emellett elszínezi a fogak felületét és kellemetlen szájszagot okoz.

A fogkő eltávolítása ma már leginkább ultrahangos készülékkel történik, melynek segítségével lepattintjuk a fogkődarabokat a fog felszínéről. ezt kiegészíti egy homokfújóhoz hasonló szerkezet – a neve profiflex – ami lefújja a fog felületére tapadt sötét elszíneződéseket, valamint kézi fogkő eltávolító eszközöket is alkalmazunk. Befejezésképpen polírozás következik fogkrémhez hasonló paszta segítségével, így a fogfelszín tiszta és sima lesz.

A fogkő kialakulása mindenkinél más és más, ezt befolyásolják genetikai tényezők, az életvitel, a tápanyagok minősége.

Fogékszer

Ha valaki fogékszert szeretne, nem kell megijednie attól, hogy az egészséges fogába fúrunk lyukat, mivel a pici követ (cirkónium) a fog felszínére ragasztjuk folyékony tömőanyag segítségével, vagyis kiemelkedik a fog felszínéből, ami kezdetben furcsa, akár zavaró érzés, de könnyen meg lehet szokni.

Fogfehérítés

Ki ne szeretne hófehér fogakat, ragyogó mosolyt viszontlátni a tükörben?

A modern fogászati kezeléseknek köszönhetően ez manapság már elérhető anélkül is, hogy a fogzománcot károsítanánk.

Ennek egyik módja a fogfehérítés. Fogaink a kor előrehaladtával a különböző külső-belső hatások következtében (pl. színes ételek, italok, dohányzás, gyógyszer okozta ártalom) veszítenek eredeti színükből, de ezek helyreállítása már megoldható különböző fogfehérítési eljárásokkal.

A kezelés előtt mindenképpen el kell távolítani a fogkövet és a szuvas fogakat, fognyaki kopásokat orvosolni.

fogfehérítés végezhető a rendelőben, ez az eljárás kb 1-1,5 órát vesz igénybe, hidrogén-peroxidos gél és lámpa segítségével történik. Végezhető otthon is, szintén hidrogén-peroxidos géllel, amit az előzőleg elkészített műanyag sínbe kell tenni és 5-7 napon keresztül alkalmazni, naponta 2-7 órán át.

A kezelés során érzékennyé válhat a fog, de ez csak átmeneti. A fogak 2-3 nap után visszanyerik nedvességtartalmukat, a páciensek visszanyerik eredeti komfortérzetüket.

fogfehérítés mértéke egyénenként más és más és nem “örökre” szól. 

Nyitvatartás rendelő

Hétfőtől péntekig

08:00 - 20:00

Szombat

egyeztetés szerint

Csapatunk

Találkozzon munkatársainkkal

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Ács Anita

Dentálhigiénikus

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Dr. Pallós Attila

Fogorvos

Kedd és csütörtök 12-20

Szerda és péntek 08-14

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Dr. Pallós Attila

Fogorvos

Kedd és csütörtök 12-20

Szerda és péntek 08-14

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Ács Anita

Dentálhigiénikus

Pácienseink

Legutóbbi vélemények rólunk

“15 éve hozzá járok, Attila felkészült, emberséges, jó szakember. Sok-sok fogam megtartását köszönhetem neki, fájdalommentesen ☺️”

Albert - Google értékelés

“Dr. Pallós Attila a legjobb fogorvos! Kedves, türelmes, alapos és jó fogorvos. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Jól felszerelt, kultúrált környezetben dolgozik.”

Adrien - Google értékelés

“Nagyon tiszta, minőségi hely és szakemberek. Megér minden pénzt! 😀”

Hanna - Google értékelés

Segíthetünk?
Kérjük hívjon minket:

Szeretnénk a lehető legátfogóbb segítséget nyújtani a fogai és a mosolya ápolásában!