loader image

Fogpótlás

Dentist showing X-ray image to patient. People, medicine, stomatology, technology and health care concept - happy female dentist with teeth x-ray image and patient woman at dental clinic office

Cirkon korona

A cirkon korona az egyik legújabb fémmentes, fogszínű, esztétikus megoldás. Alapanyaga cirkónium-dioxid, ami igen nagy szilárdságú, ezért tökéletesen helyettesíti a hagyományos fémkerámia pótlásokat. Nem csupán esztétikus, hanem fémallergia esetén is alkalmazható, emellett elkerülhető az így szürkés elszíneződése, ami a fém alapú (vázú) koronáknál előfordulhat.

A régebbi fémmentes fogpótlásokkal szemben az előnye, hogy erős vázzal rendelkezik, ami lehetővé teszi hosszabb, több fogra kiterjedő hidak készítését is. a cirkon fogpótlások CAD/CAM technológiával készülnek. Ennek lényege röviden a következő:

A fogtechnikus által készített gipszmintákat egy mechanikus, vagy lézeres letapogató rögzíti, majd digitalizálja. A vázat az így kapott eredmények alapján számítógép által vezérelt marásos technológiával egy cirkónium tömbből faragja ki a frézgép, vagyis tökéletesen pontos lesz a végtermék. Ezt követően a fogtechnikus rakja és égeti rá a leplező kerámia (porcelán) réteget a vázra. A végeredmény tökéletesen pontos és élethű, esztétikus fogpótlás.

Fémkerámia koronák, hidak

Bölcsességfog eltávolításra akkor van szükség, ha azok nem, vagy csak részlegesen tudnak előbújni. Ilyenkor fogsortorlódást, állkapocs ízületi panaszokat, fájdalmat okozhatnak, és tasak alakulhat ki az elő nem tárt fogkorona körül, vagy begyulladhat a fogat részben lefedő íny körül (pericoronitis).

Az eltávolítás történhet egyszerűen fogóval, de néha kisebb műtéti beavatkozásra van szükség, melynek során feltárjuk a csontban részben, vagy teljesen elhelyezkedő fogat. Szükség esetén felszeleteljük a fogat, hogy minél kevesebb csontállományt kelljen a húzáskor eltávolítani és minél traumatikusabb legyen az eljárás. Emelő vagy fogó segítségével eltávolítjuk a fogat és összevarrjuk a sebet. Az eljárástól függően a gyógyulási időszakra – mely 4-6 hetet tesz ki – antibiotikus és fájdalomcsillapító védelmet szükséges nyújtani.

Héjkerámia

Sok esetben teljesen egészséges a fog, viszont esztétikailag nem megfelelő, túl sárga, szürke, foltos, repedezett, hézagos, elszuvasodott.

Ebben az esetben készíthetünk héjat, ami a fognak csak az ajkak felöli részét fedi, vékony, kerámiából (porcelánból) készül.

Ideiglenes korona

Amikor koronához lecsiszolunk egy fogat, akkor az érzékennyé válik, emellett nem is esztétikus, főleg front területen. Ilyenkor ideiglenes koronát készítünk, melynek anyaga fogszínű műanyag.

Készíthetjük a rendelőben, vagy készítheti a fogtechnikus. Ez addig marad a szájban, amíg elkészül a végeleges pótlás.

Inlay, onlay

Betét (inlay) készítés során a fogorvos eltávolítja a szuvas részeket, megfelelő (speciális) üreget alakít ki és lenyomatot vesz. Ennek alapján a fogtechnikus elkészíti a fog hiányzó darabkáját. Ez lehet fémből (leginkább arany), vagy esztétikus (kerámia, üvegionomer, műanyag). Utolsó lépésként a fogorvos beragasztja az üregbe az inlay-t.

Az onlay a rágófelszínt is teljesen beborítja. Előnye, hogy nagyon pontos, nem zsugorodik, nem kopik. Nagy mértékű léziók helyreállítására, foghiány pótlására is felhasználható (inlay-jel elhorganyzott híd).

Nyitvatartás rendelő

Hétfőtől péntekig

08:00 - 20:00

Szombat

egyeztetés szerint

Csapatunk

Találkozzon munkatársainkkal

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Ács Anita

Dentálhigiénikus

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Dr. Pallós Attila

Fogorvos

Kedd és csütörtök 12-20

Szerda és péntek 08-14

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Dr. Pallós Attila

Fogorvos

Kedd és csütörtök 12-20

Szerda és péntek 08-14

Céges és Üzleti fotózás Budapesten professzionáis fotóssal.

Ács Anita

Dentálhigiénikus

Pácienseink

Legutóbbi vélemények rólunk

“15 éve hozzá járok, Attila felkészült, emberséges, jó szakember. Sok-sok fogam megtartását köszönhetem neki, fájdalommentesen ☺️”

Albert - Google értékelés

“Dr. Pallós Attila a legjobb fogorvos! Kedves, türelmes, alapos és jó fogorvos. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Jól felszerelt, kultúrált környezetben dolgozik.”

Adrien - Google értékelés

“Nagyon tiszta, minőségi hely és szakemberek. Megér minden pénzt! 😀”

Hanna - Google értékelés

Segíthetünk?
Kérjük hívjon minket:

Szeretnénk a lehető legátfogóbb segítséget nyújtani a fogai és a mosolya ápolásában!