Pallosdent.hu

Pallos Dent Logo

Magyar (HU)English (United Kingdom)Danish(DK)Deutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Italian - Italy

Fogászati ellátásainkról

Teljes körű, személyre szabott, fájdalommentes,  mérsékelt árú, komplex szakmai szemlélet, színvonalas technológiai és technikai háttér!

 

 

Szeretné megőrizni fogai épségét?
Jelentkezzen be fogászatunkra még ma!

+36 20 972 1437

KEDVEZMÉNYES FOGÁSZATI SZŰRÉS

Részletek - Details

Bejelentkezés: +36 20 972 1437

CONTACT Kapcsolat

 • Telefonszámunk:
  +36 20 972 1437
 • Email:
  info@pallosdent.hu
 • Címünk:
  1114 Budapest,
  Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
Kezdőlap » Szolgáltatások » Implantáció
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/pallosde/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 445

Implantátum beültetés

Az implantátum - műgyökér - a hiányzó fogak pótlására szolgál, melyre korona, híd, vagy protézis csatlakoztatható - applikálható. Kisebb foghiányok, vagy egy fog hiányának pótlásához a szomszédos fogakat általában le kell csiszolni és ez is - mint minden kezelés - további kockázatokat ejt magában. Tartós érzékenység esetén gyökérkezelni kell a fogakat és sajnos a legjobb indulat ellenére is a lehetséges fennálló anatómiai anomáliák miatt az esetek 20-25%-ban a kezelés sikertelen, a páciens elveszíti a kezelt fogát. Azomban van más megoldás is!
A mai fogorvostudomány a fogpótlások modern alternatíváját kínálja. Az implantátumok a hiányzó fogakat, illetve azok gyökereit helyettesítik. A gyógyulási idő alatt - ami általában 3 hónap - a csont teljes mértékben benövi az implantátumot, így az biztonságosan rögzül. Ez idő alatt az implantátum a fogíny alatt helyezkedik el és teljes mértékben tehermentesítve van. Az eltelt időszak után egy kis metszéssel az ínyen feltárjuk az implantátum tetejét és egy felépítményt (fejet) csavarunk bele, melyen rögzítjük a koronákat, hidakat, vagy protéziseket. Mi magas kategóriájú implantátumokat használunk, melyek biológiailag semleges titánból készülnek. A titánt elfogadja az emberi szervezet, ezért nem kerülhet sor a kilökődésre a szervezetből az anyag fajtája miatt. Emellett érdes felülettel rendelkeznek, így kedvezőbbek a feltételei a rögzülésnek.
Az implantátumok elsődleges indikációs területe a sorvégi foghiányok (és fogatlan állcsontok), amikor is csak protézis segítségével tudnánk megoldani a pótlást, de implantátumokkal ilyen esetben is rögzített hídnak az alapja teremthető meg.
Sok esetben implantátumokkal a kivekető pótlások rögzítésén is tudunk segíteni, ami főként az alsó állcsontban kívánatos, mivel azok stabilitása hagyományos protézissel nehezen, vagy egyáltalán nem kivitelezhető. Az implantátumokkal a protézis mérete csökkenthető, stabilitása növelhető. Úgy hordhatja az új fogakat, mint a természeteseket. Nagyobb biztonsággal és nagyobb erővel rághat, ezáltal minden ételt jóízűen elfogyaszthat. Beszéd közben már nem zavaró a protézis, így Ön ismét szívből nevethet.
Előzetes konzultáció, kezelési terv elkészítése, szuvas fogak és fogínygyulladás ellátását követően elvégezhető a beavatkozás. Természetesen vannak olyan esetek, ahol nem kerülhet sor implantációra. Például növekedésben lévő gyermekeknél, felnőtteknél súlyos szívbetegség, magas vérnyomás, csontbetegség esetén, olyan pácienseknél akik gyügyszer-, drog, vagy alkoholfüggőségben szenvednek. Cukorbetegek kaphatnak implantátumot, ha vércukruk jól be van állítva.

Különösen nagy jelentősége van az alapos fog- és szájápolásnak az implantátum hosszú élettartama érdekében ugyanúgy, mint a természetes fogaknál. Kérjük tartsa be fogorvosa javaslatait a szájhigiéniára vonatkozóan:

 • fogmosás naponta 3 alkalommal
 • félévenkénti rendszeres ellenőrzés fogorvosánál

és ezáltal sok öröme lesz az elkészült pótlásban hosszú időn át.

 

Továbbiak a kategóriából: « Fájdalommentes kezelés