Pallosdent.hu

Pallos Dent Logo

Magyar (HU)English (United Kingdom)Danish(DK)Deutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Italian - Italy

Fogászati ellátásainkról

Teljes körű, személyre szabott, fájdalommentes,  mérsékelt árú, komplex szakmai szemlélet, színvonalas technológiai és technikai háttér!

 

 

Szeretné megőrizni fogai épségét?
Jelentkezzen be fogászatunkra még ma!

+36 20 972 1437

KEDVEZMÉNYES FOGÁSZATI SZŰRÉS

Részletek - Details

Bejelentkezés: +36 20 972 1437

CONTACT Kapcsolat

 • Telefonszámunk:
  +36 20 972 1437
 • Email:
  info@pallosdent.hu
 • Címünk:
  1114 Budapest,
  Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
Kezdőlap » Szolgáltatások » Általános kezelések » Fogkő eltávolítás
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/pallosde/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 445

Ultrahangos fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás (depurálás) nagyon sarkalatos pontja a fogászati kezelésnek, mivel a fogkő számos probléma forrása lehet.
A fogkő nem más, mint lerakódott és kristályosodott szennyeződés, ami a nem megfelelő, vagy nem rendszeres szájápolás következménye. A fogkő egyenetlen felületén baktériumok telepednek meg, a kettő együtt irritálja az ínyt, az íny elválik a fogtól és tasakok keletkeznek. Ha hosszú ideig fennáll a fogkő és baktériumok pusztító hatása, fogínysorvadás, parodontózis alakul ki. A fog tartószerkezete meggyengül és a meglazult fogak kihullanak. Emellett elszínezi a fogak felületét és kellemetlen szájszagot okoz.
A fogkő eltávolítása ma már leginkább ultrahangos készülékkel történik, melynek segítségével lepattintjuk a fogkődarabokat a fog felszínéről. ezt kiegészíti egy homokfújóhoz hasonló szerkezet - a neve profiflex - ami lefújja a fog felületére tapadt sötét elszíneződéseket, valamint kézi fogkő eltávolító eszközöket is alkalmazunk. Befejezésképpen polírozás következik fogkrémhez hasonló paszta segítségével, így a fogfelszín tiszta és sima lesz.
A fogkő kialakulása mindenkinél más és más, ezt befolyásolják genetikai tényezők, az életviltel, a tápanyagok minősége.