Pallosdent.hu

Pallos Dent Logo

Magyar (HU)English (United Kingdom)Danish(DK)Deutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Italian - Italy

Fogászati ellátásainkról

Teljes körű, személyre szabott, fájdalommentes,  mérsékelt árú, komplex szakmai szemlélet, színvonalas technológiai és technikai háttér!

 

 

Szeretné megőrizni fogai épségét?
Jelentkezzen be fogászatunkra még ma!

+36 20 972 1437

KEDVEZMÉNYES FOGÁSZATI SZŰRÉS

Részletek - Details

Bejelentkezés: +36 20 972 1437

CONTACT Kapcsolat

 • Telefonszámunk:
  +36 20 972 1437
 • Email:
  info@pallosdent.hu
 • Címünk:
  1114 Budapest,
  Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
Kezdőlap » Szolgáltatások » Alapsebészet » Bölcsességfog eltávolítás
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/pallosde/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 445

Bölcsességfog eltávolítás

Bölcsességfog eltávolításra akkor van szükség, ha azok nem, vagy csak részlegesen tudnak előbújni. Ilyenkor fogsortorlódást, állkapocs ízületi panaszokat, fájdalmat okozhatnak, és tasak alakulhat ki az elő nem tárt fogkorona körül, vagy begyulladhat a fogat részben lefedő íny körül (pericoronitis). Az eltávolítás történhet egyszerűen fogóval, de néha kisebb műtéti beavatkozásra van szükség, melynek során feltárjuk a csontban részben, vagy teljesen elhelyezkedő fogat. Szükség esetén felszeleteljük a fogat, hogy minél kevesebb csontállományt kelljen a húzáskor eltávolítani és minél atraumatikusabb legyen az eljárás. Emelő vagy fogó segítségével eltávolítjuk a fogat és összevarrjuk a sebet. Az eljárástól függően a gyógyulási időszakra – mely 4-6 hetet tesz ki – antibiotikus és fájdalomcsillapító védelmet szükséges nyújtani.