Pallosdent.hu

Pallos Dent Logo

Magyar (HU)English (United Kingdom)Danish(DK)Deutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Italian - Italy

Fogászati ellátásainkról

Teljes körű, személyre szabott, fájdalommentes,  mérsékelt árú, komplex szakmai szemlélet, színvonalas technológiai és technikai háttér!

 

 

Szeretné megőrizni fogai épségét?
Jelentkezzen be fogászatunkra még ma!

+36 20 972 1437

KEDVEZMÉNYES FOGÁSZATI SZŰRÉS

Részletek - Details

Bejelentkezés: +36 20 972 1437

CONTACT Kapcsolat

 • Telefonszámunk:
  +36 20 972 1437
 • Email:
  info@pallosdent.hu
 • Címünk:
  1114 Budapest,
  Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/pallosde/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 445

Gyökérkezelés

A fogak belülről üregesek, a gyökerekben csatornák futnak, ezekben helyezkednek el a fogakat ellátó erek, idegek. Ezek különféle tényezők (pl: mély szuvasodás, mély tömés, ütés, stb.) hatására begyulladhatnak, elhalhatnak. Az ilyen folyamatok ellátására szolgál a gyökérkezelés, aminek során a fogban lévő ereket, idegeket, illetve ezek maradványait eltávolítjuk, kitisztítjuk a csatornákat és gyökértömést készítünk. A gyökérkezelés történhet kézi, vagy gépi eszközökkel, a cél ugyan az: a gyökércsatorna teljes hosszának feltárása, a baktériummal fertőzött törmelék eltávolítása, a csatornák tágítása a fertőzött részek eltávolítása érdekében. A csatornák hosszának pontos meghatározása történhet rtg-vel vagy elektromos mérőműszerrel. Ezt követően a fog belsejét átöblítjük fertőtlenítő folyadékkal, majd általában szintén fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő pasztával ideiglenesen lezárjuk. Csak nagyon ritka, indokolt esetben (pl: vérzés, gennyürülés) hagyjuk nyitva a fogat. Körülbelül 1 hét múlva gyökértömést készítünk, ami teljesen kitölti a csatornákat, kontroll rtg-t készítünk, majd helyreállítjuk a fog korona részét (tömés, inlay, korona).